E-mail account instellen in Gmail

Inhoudsopgave

Indien je website of webshopt hebt en een e-mailaccount heb ontvangen, kun je dit aangemaakte e-mailaccount toevoegen in Gmail. Hiermee kun je dus mail versturen en ontvangen met het e-mailadres van je domeinnaam, rechtstreeks vanuit Gmail.

1. E-mailaccount toevoegen in Gmail

Ga naar https://gmail.com en login met je Google account. Zodra je bent ingelogd klik je rechtsboven op het instellingen-icoon, en klik je op “Instellingen”.

Klik op het tabblad “Accounts en import” en vervolgens op “Een e-mailaccount toevoegen”.

Een e-mailaccount toevoegen in Gmail

2. E-mailadres opgeven

Er verschijnt nu een popup waarin je het e-mailaccount kunt toevoegen. Vul eerst het e-mailadres in van jouw e-mailaccount die je wenst toe te voegen

Vul je e-mailadres in

Kies op de volgende pagina voor: “E-mail importeren uit mijn andere account (POP3)”.

3. Serverinstellingen opgeven

Nu kom je in het scherm waarin je je accountgegevens van het e-mailadres moet opgeven. Vul hier het volgende in:

Gebruikersnaam Vul hier je e-mailadres in
    Wachtwoord Vul hier het wachtwoord van je e-mailaccount in
    POP-server mail.uw-domein.nl
    Vervang uw-domein.nl met je daadwerkelijke domeinnaam
    Poort 995
    Overig – Een kopie van opgehaalde berichten op de server laten
    Dit kun je aanvinken indien je wenst dat de mailberichten niet automatisch verwijderd worden nadat Google je berichten heeft opgehaald. Bijvoorbeeld als je het e-mailaccount ook op je telefoon hebt geconfigureerd en daar ook wenst de berichten op te halen.

– Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald
    Ja

Klik nu op “Account toevoegen”. Het account wordt nu toegevoegd.

E-mail instellingen opgeven in Gmail

4. Uitgaande e-mail instellen

Vanaf nu ontvang je je e-mail ook in je Gmail mailbox. Wil je ook kunnen versturen vanuit Gmail met je e-mailaccount uit je hostingakket? Volg dan de overige stappen van de installatie.

Kies voor “Ja, ik wil ook e-mail kunnen verzenden als info@uw-domein.nl”. En klik op “Volgende?”.

Uitgaande e-mail instellen in Gmail

Vul je naam in en klik op Volgende. Deze naam wordt getoond in mailbox van de ontvanger van jouw gestuurde mail.
    Vul je naam in

Nu wordt gevraagd om de instellingen van de uitgaande mail. Vul hier het volgende in.

Uitgaande instellingen (SMTP):

SMTP-server mail.uw-domein.nl
    Vervang uw-domein.nl met je daadwerkelijke domeinnaam
    Poort 465
    Gebruikersnaam Vul hier je e-mailadres in
    Wachtwoord Vul hier het wachtwoord van je e-mailaccount in
    Beveiligde verbinding via SSL Aangevinkt

Klik op “Account toevoegen”. Er wordt nu een beveiligingscode naar je e-mailaccount toegestuurd. Kopieer de code of klik op de link in de e-mail.

Je e-mailaccount is nu correct ingesteld in Gmail. Je kunt nu e-mail ontvangen en verzenden vanuit Gmail.

Heb je gevonden waar je naar zocht?