WooCommerce producten instellingen


Inhoudsopgave

  WooCommerce producten instellingen

  WooCommerce Producten instellingen

  Onder de WooCommerce instellingen vind je het tabje “Producten” (zie bovenstaande afbeelding), met daaronder twee tabjes:

  Productopties

  Onder Productopties kun je een aantal instellingen bepalen op het gebied van producten. Zoals in de afbeelding hierbeneden te zien, gaan de eerste instellingen over “Productoverzicht”-pagina’s.

  productoverzicht

  Je bepaalt hier de “basispagina” voor je webshop; in dit geval is dat “Winkel”. Daarna bepaal je wat er op deze pagina getoond wordt. Ik heb nu gekozen voor “Producten”, maar je kunt ook kiezen voor “Subcategorieën” of “Beide”.

  Bij de “Standaard categorieweergave” kies je wat er op categorie-pagina’s wordt weergegeven. Ook hier kun je weer kiezen voor “Producten”, “Subcategorieën” of “Beide”.

  Bij de standaard productsortering kies je hoe je producten standaard gesorteerd worden (zie ook onderstaande afbeelding). Hier kun je voor meerdere manieren kiezen. In de meeste themes heeft de bezoeker de mogelijkheid om de sortering zelf aan te passen. Je kunt er echter voor kiezen om deze standaard al op één van de onderstaande mogelijkheden te zetten; Populariteit (meest verkochte producten eerst), Gemiddelde beoordeling, meest recente, prijs (op- of aflopend).

  WooCommerce sorteervolgorde
  WooCommerce sorteervolgorde

  Na de sortering, komen de instellingen voor de “productgegevens” (zie ook afbeelding). Je kiest hier een gewichtseenheid (bijvoorbeeld kilogram, gram of lbs), een afmetingseenheid (meters, centimeters, millimeters, inches). Daarna kun je bepalen of klanten je producten kunnen beoordelen (een “rating” geven).

  Zoals je kunt zien in de afbeelding, kun je ook instellen dat WooCommerce een speciaal label toevoegt bij beoordelingen van klanten die het product ook daadwerkelijk gekocht hebben. Daarnaast kun je kiezen om alleen beoordelingen toe te staan van personen die het product gekocht hebben.

  WooCommerce productgegevens
  WooCommerce productgegevens

  Vervolgens vind je hier de instellingen voor de afmetingen van de productafbeeldingen. Meestal worden deze instellingen door je WordPress-theme geregeld, en kun je ze dus laten staan zoals ze zijn. Mocht je van theme wisselen, kun je de “miniatuurafbeeldingen opnieuw genereren” om ze in je nieuwe theme te laten passen.

  afmetingen productafbeeldingen WooCommerce

  Onderaan de product-instellingen vind je nog de instellingen voor “downloadbare producten” (daarover later in de handleiding meer).

  Instellingen voor downloadbare producten

  Je kunt hier instellen of iemand moet inloggen om het gekochte bestand te kunnen downloaden en of er pas toegang wordt gegeven na betaling (zodra de status van de bestelling in “afgerond” wordt veranderd).

  Voorraadopties

  Onder het tweede tabje vind je de “voorraadopties”, waar je de instellingen voor voorraadbeheer kunt aanpassen.

  Voorraad instellingen WooCommerce

  Voorraadbeheer is een handige functie van WooCommerce; als jij tien producten op voorraad hebt, zorgt WooCommerce er namelijk voor dat er ook maar tien bestellingen voor dat product kunnen worden geplaatst.

  Ook kun je instellen of je notificaties wilt ontvangen als een product (bijna) uitverkocht is.

  Voorraad WooCommerce
  Klik voor groter

  Zoals in de afbeelding hierboven te zien, kun je instellen wat de “drempelwaarde” is voor een lage voorraad. In dit geval staat deze ingesteld op “2”. Dat betekent dat je een mailtje krijgt (als je dit hebt geactiveerd) als er nog maar twee producten op voorraad zijn.

  De drempelwaarde voor wanneer een product “uitverkocht” is is meestal natuurlijk “0”. Je kunt ook instellen dat uitverkochte producten niet getoond worden in de catalogus. Dit product verdwijnt dan uit je webshop totdat je aangeeft dat er weer voorraad is. Ik zou dit zelf afraden, want misschien wil je klant wel wachten tot het product er weer is – dan weten ze in ieder geval dat je het wel verkoopt (!).

  Ook kun je instellen hoe de voorraad op de website getoond wordt:

  • Altijd de voorraad tonen;
  • Alleen voorraad tonen wanneer deze laag is (wordt bepaald door de ingevoerde drempelwaarde);
  • Of de voorraad nooit tonen.

  Deze instellingen zijn sterk afhankelijk van wat jij als webshop-eigenaar fijn vindt. Wanneer je net begint met je webshop heb je voorraadbeheer misschien nog helemaal niet nodig.

  Heb je gevonden waar je naar zocht?