Woocommerce producten toevoegen


Inhoudsopgave

  Producten toevoegen

  et is tijd om een WooCommerce product toe te voegen. Klik op Product toevoegen in de linkerkant van het menu. Als het goed is, herken je deze opbouw ook. Het is bijna alsof je een nieuwe pagina of een nieuw bericht aan het maken bent! Dit is een groot voordeel van WordPress: de opbouw van de back-end is erg gelijk, waardoor het voor jou makkelijk(er) zal zijn om je webshop te beheren.

  Titel

  Het veld om de titel in te vullen bevindt zich bovenaan de pagina. Denk goed na over de titels van je producten en wees consequent. Noem je het ene product ‘Mooie jaarkalender 2015’ en het andere product ‘Kalender 2015’, dan ben je niet goed bezig. Denk ook na over de SEO van je webwinkel en bepaal aan de hand daarvan een goede, korte, passende titel.

  (Lange) beschrijving

  Het grote veld waar je normaal alle tekst invult, kun je beter onthouden als de lange beschrijving. Er is namelijk nóg een veld waar je tekst kunt invullen, onderaan de pagina. Dat is de korte beschrijving, welke direct onder de titel van je product zichtbaar zal zijn. De lange beschrijving is zichtbaar onder de tab ‘Beschrijving’. Kijk maar eens op je productpagina.

  Lange beschrijving WooCommerce

  Productgegevens

  Dit is één van de belangrijkste opties van je productpagina. Hier vul je alle productgegevens in, zoals de prijs, de grootte, de kleuren, het SKU nummer en nog veel en veel meer. Wil je een aanbieding plaatsen, dan doe je dat via dit blok. Wil je de voorraad van een product aanpassen, dan doe je dat via dit blok. Kijk gerust even rond, wellicht herken je al een aantal dingen. Ik ga er hier verder niet op in, maar later in de handleiding kun je veel lezen over de verschillende mogelijkheden die het productgegevens blok biedt. Je kunt bijvoorbeeld downloadbare producten maken, of producten met een drop-down menu zodat je een maat of kleur kunt kiezen.

  Korte productomschrijving

  Bij de korte productomschrijving kun je een korte omschrijving van je product invullen. Houd het kort, vermeld je zoekwoord in de tekst en schrijf netjes. Deze tekst zal in sommige themes ook zichtbaar zijn op de categorie-pagina.

  Korte beschrijving WooCommerce

  Categorieën en tags

  Je kunt met categorieën en tags alle kanten op. Het is een uitgebreid onderwerp en het is verstandig om hier wat tijd en aandacht in te steken voordat je begint. Verderop in onze handleiding schrijven we hierover.

  Extra velden

  Laat Extra velden nog maar even zitten. Dit is een geavanceerd onderdeel waar je (als je een developer bent) meer mee kunt doen.

  Uitgelichte afbeelding & Productgalerij

  Upload een duidelijke, grote afbeelding naar je uitgelichte afbeelding veld. WordPress zal de afbeelding automatisch verkleinen, zodat het bestand niet de groot is en de laadtijd van je website niet nadelig beïnvloed. Als bezoekers op de afbeelding klikken, zullen ze de grote variant te zien krijgen. Bij Productgalerij kun je meer foto’s van je product uploaden.

  Heb je gevonden waar je naar zocht?